Steaua București are un nou comandant. Cine este colonelul Mădălin-Sorin Hîncu

Foto: csasteaua.ro

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are un nou comandant. Este vorba despre colonelul Mădălin-Sorin Hîncu, cel care a condus până acum Centrul de Sporturi Montane Bucegi.

La ceremonia de numire în funcție, care s-a desfășurat la sediul clubului, a luat parte și secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu. Acesta şi-a exprimat convingerea că mandatul colonelului Mădălin-Sorin Hîncu la conducerea CSA Steaua reprezintă o provocare şi, în acelaşi timp, o mare responsabilitate, cărora noul comandant le va face faţă cu succes.

„Steaua a dat României o constelaţie strălucitoare de campioni olimpici, dar şi mondiali, europeni şi naţionali. Ca urmare, avem în faţa noastră un început de drum cu o însemnătate aparte, un drum plin de responsabilităţi, presărat cu subiecte mereu actuale, cu priorităţi pe care le voi reafirma cu fiecare ocazie”, a declarat Marius Bălu.

Demnitarul i-a asigurat pe reprezentații clubului că vor avea parte de susținerea Ministerului Apărării Naționale în promovarea și realizarea obiectivelor, printre care se află finalizarea lucrărilor de renovare şi reconstrucţie ale Complexului Sportiv Ghencea, dar şi pregătirea loturilor sportive pentru reprezentarea României cu succes la Olimpiada de la Tokyo din această vară.

Cine este Mădălin-Sorin Hîncu, noul comandant al CSA Steaua București

Colonelul Mădălin-Sorin Hîncu s-a născut în anul 1965, în localitatea Bran, judeţul Braşov. În 1987, a absolvit Şcoala militară de ofiţeri activi de artilerie şi rachete antiaeriene Leontin Sălăjan.

„Şi-a început cariera militară la Regimentul 19 Rachete Antiaeriene, ocupând succesiv, de-a lungul carierei, funcţii pe linia specialităţii militare Educaţie fizică, de la ofiţer cu pregătirea fizică şi instructor-şef la ultima funcţie încadrată, cea de şef al Centrului de Sporturi Montane Bucegi”, se arată într-un comunicat emis de CSA Steaua.

Mădălin-Sorin Hîncu îi urmează la conducerea CSA Steaua lui Marius-Cristian Cîrlan, care a încetat din viață pe 20 ianuarie, după o luptă lungă cu o boală incurabilă.