Cum au descoperit cercetătorii că pisicile ar mânca un om mort dacă ar avea ocazia

Oamenii de știință au descoperit că pisicile nu ar avea niciun fel de problemă să mănânce un om mort dacă ar avea ocazia, după ce două feline au intrat pe terenul pe care avea loc o cercetare criminalistică și s-au înfruptat din trupurile neînsuflețite aflate pe pământ.

În timp ce studiau descompunerea cadavrelor, cercetătorii au observat două feline care, timp de 35 de zile, au mâncat din cadavrele lăsate în curtea Stației de Cercetare Criminalistică a Universității Colorado Mesa. Deși au avut la dispoziție peste 40 de cadavre, pisicile s-au întors în fiecare noapte la aceleași trupuri neînsuflețite – un bărbat de 70 de ani și o femeie de 79 de ani, potrivit The Washington Post.

Comportamentul felinelor a fost mai degrabă asemănător cu cel al animalelor sălbatice care obișnuiesc să mănânce stârvuri și nu cu cel al unor pisici domestice. Acestea au preferat țesutul moale de pe umeri și brațe.

Fotografiile făcute de cercetători, dar și urmele lăsate de ghearele pisicilor au o deosebită valoare științifică întrucât acest tip de comportament este foarte puțin documentat. Asta nu înseamnă că nu este întâlnit la animalele domestice.

„Orice medic legist vă va spune că a dat la un moment dat de un caz în care un animal de companie care a rămas închis într-o încăpere cu proprietarul care a murit i-a mâncat în cele din urmă cadavrul”, a declarat Melissa Connor, profesor de antropologie criminalistică și director al stației de cercetare.

Mikel Delgado, cercetător al comportamentului pisicilor la Școala de Medicină Veterinară Davis din cadrul Universității din California, nu a fost deloc surprinsă de comportamentul felinelor și a povestit o întâmplare de pe vremea când lucra la un adăpost de animale: „Am avut o pisică al cărei proprietar murise, iar în raport s-a notat că i-a mâncat nasul. Nu e o problemă de comportament. Ăsta e mersul vieții.”