Mulți oameni au ajuns să creadă că noul coronavirus are legătură cu berea Corona

Se pare că tot mai mulți oameni se tem că berea mexicană Corona Extra ar avea legătură cu focarul mortal de coronavirus din China, care a ucis cel puțin 132 de persoane. Potrivit datelor Google Trends, căutările online pentru „Corona beer virus”, „beer virus” și „beer coronavirus” au crescut în întreaga lume începând cu data de 18 ianuarie.

Astfel, căutările pentru „Corona beer virus” au rescut cu 2.300% la nivel mondial, în timp ce pentru „beer virus” au crescut cu 744%, iar pentru „beer coronavirus” – cu 3.233%, potrivit businessinsider.com.

Datele arată că Danemarca și Cambodgia sunt țările cu cea mai mare creștere a numărului de căutări online pentru „Corona beer virus”, dar numărul căutărilor a crescut simțitor și în Statele Unite ale Americii.

Din fericire, nu există nicio legătură între coronavirus și berea mexicană Corona. Numele de coronavirus este dat de faptul că virusul pare să aibă mici țepi ce par a alcătui o coroană atunci când este privit la microscop.

În limba latină, corona înseamnă coroană, iar sensul s-a păstrat până astăzi în limba spaniolă, care este limba oficială a Mexicului, țara din care provine celebra bere Corona Extra.

În limba engleză, termenul anatomic corona este folosit pentru părțile corpului care sunt asemănătoare cu o coroană.

Marți, utilizatorul Joonas Tuhkuri a postat pe Twitter un mesaj prin care a anunțat că prețul acțiunilor Corona nu a scăzut ca urmare a izbucnirii epidemiei din China.


Primul caz de deces cauzat de coronavirus a fost raportat în orașul Wuhan din China pe 8 decembrie 2019. Până în prezent, din cauza virusului și-au pierdut viața cel puțin 132 de persoane și peste 6.000 au fost infectate la nivel mondial. 17 țări au raportat cazuri de coronavirus, inclusiv Statele Unite ale Americii.