Compania care deține berea Corona a raportat pierderi de 170 de milioane de euro din cauza epidemiei de coronavirus

Anheuser-Busch In Bev, compania care deține mărci de bere precum Budweiser, Stella Artois, Beck’s și Corona, se confruntă cu cel mai slab trimestru din ultimii 10 ani, din cauza epidemiei de coronavirus, notează Independent.

În ultimele două luni (din momentul în care a fost înregistrat primul caz de coronavirus și până în prezent), compania a înregistrat o scădere a veniturilor cu 170 de milioane de euro. Reprezentanții firmei se așteptau ca vânzările să crească datorită evenimentelor care urmau să fie organizate cu ocazia sărbătoririi anului nou chinezesc, dar care au fost anulate de autorități.

Pierderile înregistrate au forțat compania să ia măsuri, astfel că bonusul directorului executiv a fost tăiat. Reprezentanții firmei sunt de părere că pierderile sunt cauzate de faptul că oamenii nu mai ies în oraș atât de mult în China, de teamă să nu fie infectați cu coronavirus. Astfel, barurile și restaurantele se închid mai devreme decât de obicei, iar consumul de alcool este mai mic.

„Afacerea noastră depinde de ieșirile la restaurant, de viața de noapte, de ieșitul în oraș cu prietenii… Ne așteptăm, totuși, ca lucrurile să revină la normal. Privim spre viitor cu hotărârea de a crește prin centrarea pe consumator, excelență operațională și inovație. Performanța noastră a fost sub așteptări în 2019 și nu suntem mulțumiți de aceste rezultate,” a declarat pentru CNBC Carlos Brito, CEO-ul companiei.

Răspândirea coronavirusului a ajuns acum la un „punct decisiv”, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății, care a cerut guvernelor să ia măsuri urgente.

„Fiecare țară trebuie să fie pregătită pentru inregistrarea primului caz, primului focar, primului semn de transmitere și pentru tratarea cazurilor și împiedicarea răspândirii. Și trebuie să se pregătească pentru toate aceste scenarii în același timp”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Anunțul vine în aceeași săptămână în care Diageo, cel mai mare producător de băuturi alcoolice spirtoase din lume, a avertizat că răspândirea coronavirusului ar putea duce la scăderea uriașă a profitului în acest an.