Încearcă autoritățile din China să ascundă amploarea epidemiei de coronavirus? Crematoriile din Wuhan ard zilnic mii de cadavre

Sateliții meteo au detectat o creștere a nivelului de dioxid de sulf (SO2) deasupra orașului Wuhan din China, ceea ce înseamnă că Guvernul chinez ar putea arde zilnic mii de cadavre pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus.

Numărul oficial al deceselor cauzate de infectarea cu coronavirus a ajuns la peste 910 la nivel mondial, dintre care 908 au fost înregistrate doar în China. Apar însă tot mai multe probe care arată că Guvernul Chinei încearcă să ascundă gravitatea situației cu care se confruntă. Mai multe rapoarte care nu au fost confirmate încă arată că numărul real al victimelor este mult mai mare, relatează CNN.

În urmă cu o săptămână, miliardarul chinez Guo Wengui, care trăiește în exil, a afirmat că peste 50.000 de persoane ar fi infectate cu noul coronavirus. Estimarea a fost făcută în baza numărului de cadavre pe care crematoriile le ard în fiecare zi. Iar harta termică preluată de la Windy arată o creștere imensă a nivelului de SO2 în aerul de deasupra orașului Wuhan, locul în care a izbucnit epidemia.


Creșterea nivelului de SO2 (1.351 de micrograme pe metru cub) indică eliberarea de materie organică în aer. În mod normal, nivelul de sulf crește în zonele în care există centrale nucleare, deșeuri, fabrici care poluează, dar și când sunt arse cadavre de animale. În acest caz este vorba despre creșteri alarmante, ceea ce indică faptul că au loc arderi în masă.

Un alt oraș în care s-a semnalat o creștere semnificativă a nivelului de SO2 este Chongquing, lovit și el de epidemia de coronavirus. De vreme ce Guvernul Chinei a închis mai multe fabrici importante și centrale pe cărbune pentru a stopa extinderea focarului de coronavirus, este puțin probabil ca acestea să fi dus la creșterile înregistrate de sateliții meteo.

În plus, dacă încerci să compari nivelurile de SO2 din alte locuri ale lumii cu cele din China, contrastul este evident.

Din cauza creșterii nivelului de sulf, un strat gros de smog a acoperit orașul Wuhan, iar rapoartele sugerează că acesta este provocat de crematoriile de la marginea orașului.

După ce au aflat de aceste informații, utilizatorii controversatului site 4Chan au făcut câteva calcule din care reiese că dintr-un cadavru uman care este ars se eliberea 113 grame de SO2. Ținând cont de nivelul ridicat din preajma orașului Wuhan, ar rezulta că aici au fost arse aproximativ 14.000 de cadavre.

Declarațiile muncitorilor din crematorii întăresc concluziile utilizatorilor 4Chan. Aceștia au mărturisit că au lucrat zi și noapte pentru a face față fluxului mare de persoane decedate în urma infectării cu coronavirus.

„Trebuie să ridicăm cadavrele atunci când suntem chemați. În fiecare zi avem nevoie de cel puțin 100 de saci. Nu putem să oprim activitatea, întrucât corpurile nu trebuie lăsate afară prea mult”, a declarat un angajat al unui crematoriu din Wuhan.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că expunerea prelungită la un nivel ridicat de SO2 poate cauza afecțiuni grave și chiar moartea. Oameni nu ar trebui să se expună mai mult de 10 minute la o concentrație de 500 de micrograme pe metru cub de SO2.