VIDEO. Cum arată spitalul construit de chinezi în 10 zile pentru tratarea coronavirusului

Interiorul Spitalului Huoshenshan. Foto: Twitter / CGNT

În ciuda unui scepticism general cu privire la mobilizarea autorităților chineze de a construi bucată cu bucată un nou spital în Wuhan, ideea a devenit, din proiect, realitate. Wuhan, centrul epidemiei coronavirusului are acum o nouă unitate medicală pe care constructorii chinezi au ridicat-o în aproximativ 10 zile, dar care este gata să primească pacienții bolnavi.

Spitalul Huoshenshan are o capacitate de 1.000 de paturi, iar primii pacienți au venit luni dimineață pentru a se trata de coronavirus, în condițiile în care Wuhan se află în carantină.

Lucrările au început pe 23 ianuarie, în vreme ce ultima cărămidă a fost pusă dumincă dimineață, potrivit presei chineze. Unitatea construită în regim de urgență se întinde pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați, fiind construită de aproximativ 7.000 de muncitori în doar 10 zile, potrivit Business Insider.

Totodată, 1400 de medici, asistente și personal auxiliar au fost trimiși de către armata chineză pentru a îngriji pacienții chinezi infectați cu coronavirus.

Autorităție chineze mai construiesc acum un nou spital de urgență, situat la 25 km de spitalul Huoshenshan, numit Leishenshan Hospital, potrivit aceleeași surse.

Potrivit ultimelor informații, bilanțul provizoriu al deceselor înregistrate în urma coronavirusului a ajuns la 361, în vreme ce peste 16.600 de oameni au fost infectați cu acest virus, apărut recent în Wuhan (China), dar care s-a răspând cu rapiditate în peste 20 de țări din lume.