Epidemia de coronavirus afectează fotbalul românesc. Meciurile se joacă fără spectatori

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis ca meciurile din Liga 1 să se joace fără spectatori în tribune. Decizia a venit la scurt timp după ce secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunţat că activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise până pe 31 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Da, meciurile de fotbal se joacă fără spectatori! Se aplică regulile acestea începând de azi (8 martie). Ştim că va produce nemulţumiri. Poate va produce disconfort pentru unele persoane sau cluburi, dar am avut o discuţie amplă. Sunt măsuri necesare. Sperăm să avem înţelegerea tuturor”, a declarat Raed Arafat.

La scurt timp după anunţul făcut de şeful Departamentului pentru Situaţi de Urgenţă (DSU), LPF a trimis echipelor din Liga 1 un comunicat în care a precizat măsurile pentru perioada următoare.

„Având în vedere măsurile preventive adoptate de autorităţile competente ale Statului azi, 08.03.2020, constând în interzicerea activităţilor ce presupun participarea a mai mult de 1.000 de persoane, confirmate şi detaliate în urma discuţiei telefonice dintre Secretarul General al LFP – dl. Justin Ştefan şi şeful Departamentului pentru Situaţi de Urgenţă, Secretar de Stat MAI – dl. Raed Arafat, vă aducem la cunoştinţă că următoarele jocuri din Liga 1 vor fi programate fără spectatori, în condiţiile prevăute de art. 59.2 din ROAF.

Măsura se aplică imediat şi va fi adaptată în viitor în funcţie de evoluţia situaţiei şi deciziile autorităţilor Statului”, se precizează în comunicat.

Şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) a reacţionat după decizia Guvernului României şi a anunţat că suspendă vânzarea biletelor pentru partida România U21 – Danemarca U21.

Nu doar competiţiile sportive au restricţii, ci toate evenimentele care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, la care participă peste 1.000 de persoane.

Restricţile sunt valabile până în data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare. Acestea vor fi prelungite în cazul în care autorităţile vor considera că este necesar.