O patinatoare e în stare gravă, după ce a căzut de la cinci metri înălțime, la Jocurile Olimpice de tineret

O patinatoare de 35 de ani s-a rănit grav, după ce a căzut de la o înălțime de cinci metri pe gheața patinoarului din Lausanne, Elveția, în timpul repetițiilor pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de tineret 2020. Sportiva a fost transportată de urgență la spital în stare gravă.

Patinatoarea de origine rusă, care are domiciliul în Germania, era trasă de un sistem de inele metalice conectat de un cablu la un motor fixat pe tavanul patinoarului Vaudoise Arena în momentul în care și-a pierdut echilibrul și a căzut de la o înălțime de cinci metri.

„Dintr-un motiv pe care ancheta urmează să-l stabilească, ea şi-a pierdut brusc echilibrul şi a căzut pe gheaţă de la o înălţime de aproximativ cinci metri. Din nefericire, viața ei este în pericol”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției din cantonul Vaud.

Sportiva, a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost transportată de urgență la spital în stare gravă.

Organizatorii Lausanne 2020 și membrii Comitetului Olimpic Internațional au anunțat că sunt îngrijorați de accidentarea patinatoarei. Îi dorim o recuperare rapidă și completă, au transmis într-un comunicat.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de tineret va avea loc pe 9 ianuarie 2020.