Simona Halep a ratat calificarea în semifinale la Adelaide, după 4-6, 2-6 cu Aryna Sabalenka

Foto: captură Twitter Simona Halep

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului din Adelaide, după un meci slab în fața sportivei Aryna Sabalenka, terminat cu scorul de 4-6, 2-6. Numărul 4 WTA se pregătește pentru Australian Open, turneu programat în perioada 20 ianuarie – 2 februarie.

În primul set, la scorul de 4-4, Simona a comis o serie de greșeli și a dat cu racheta de pământ, iar antrenorul australian a încercat să o încurajeze.

„Bun joc. Cum te simţi? Serveşte din acest moment ca pe zgură. Dă-i mai mult efect, fii mai agresivă, serveşte mai aproape de corp şi joacă mai mult pe forehand. Trebuie să faci acest lucru pentru că reverul Arynei este mult mai solid. Felicitări pentru modul în care ai atacat la ultimul serviciu, pe retur. Fii mai calmă şi concentrează-te”, i-a spus Darren Cahill.

Intervenția lui Cahill a avut efect doar pentru puțin timp. Simona a cedat șapte seturi consecutive în fața sportivei din Belarus, care a câștigat primul set cu 6-4, îar în al doilea a condus cu 5-0. Pe final de meci, Halep a dat senzația că poate reveni, dar a cedat cu 2-6.


A fost prima înfrângere a Simonei Halep din actualul sezon, după ce în optimile de finală ale turneului din Adelaide s-a impus în fața australiencei Ajla Tomljanovic cu 6-4, 7-5, rezultat care o va duce pe locul 3 în clasamentul WTA, începând de luni.

Constănțeanca se pregătește pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului, turneu programat în perioada 20 ianuarie – 2 februarie și anunță că va participa și la turneul de la Doha (Qatar), între 23 și 29 februarie, unde va întâlni unele dintre cele mai bune jucătoare din lume.

După competiția din Qatar, fostul lider mondial va merge în Dubai pentru turneul programat în perioada 15-22 februarie.